Bredband och TV-paket

Liked this post? Share with others!

Tv paket och bredband

När du behöver både bredband och TV-paket är det smidigt att välja en leverantör som erbjuder båda tjänsterna. Ibland erbjuder de även rabatter när du tecknar TV och bredband hos samma företag. Här i denna köpguide fokuserar vi främst på leverantörer med snabbt och stabilt bredband via fiber och TV-paket, som exempelvis Allente och Telenor. För dig som inte har fiber eller vill ha ett annat internetalternativ erbjuder Telenor även mobilt bredband.

Att välja bredband och TV via fiber

Fiber är den snabbaste tekniken för bredband och TV. Med ett snabbt och stabilt bredband har du också möjlighet att bättre nyttja det moderna hemmets kommunikation. Det smarta hemmet med uppkopplade prylar och smarta tjänster som kan förenkla din vardag blir på så sätt inga problem.

Genom att välja TV via bredband, som också kallas IPTV, får du mycket höga bredbandshastigheter och TV-signalen blir heller inte påverkad av väder på samma sätt som via antenn eller satellit.

Fördelarna med bredband TV genom fiber

Det kan innebära stora fördelar att välja ett och samma företag som erbjuder paket med både TV- och bredbandsabonnemang. Utöver fördelen att ha allt på en faktura, kan det även resultera i ekonomiska fördelar då operatörerna kan erbjuda rabatter, uppgraderingar eller extra tjänster om du tecknar ett paket med både TV och bredband.

 • Allt på samma faktura
 • Rabatt med samlade tjänster
 • Möjlighet till extra tjänster eller uppgraderingar

Bredband via fiber

Om du väljer att beställa bredband via fiber, kommer du att få tillgång till höga bredbandshastigheter som inte påverkas av faktorer såsom avståndet till telemasten, väderförhållandena eller hur många enheter som är uppkopplade samtidigt.

Allente

Hos Allente kan du välja bredband via fibrer i fyra olika hastigheter. Köper du både TV och bredband via fiber genom Allente får du alltid ett bättre pris på bredbandet.

 • Bredband 100 för 429 kr/mån
 • Bredband 250 för 529 kr/mån
 • Bredband 500 för 629 kr/mån
 • Bredband 1000 för 929 kr/mån

Telenor

När du köper bredband via fiber genom Telenor får du låna en wifi-router utan extra kostnad. Om du samlar abonnemang hos Telenor kan du få upp till 100 kr i rabatt varje månad.

 • Bredband 100 för 329 kr/mån i 12 mån (389 kr/mån)
 • Bredband 250 för 299 kr/mån i 12 mån (439 kr/mån)
 • Bredband 500 för 299 kr/mån i 12 mån (539 kr/mån)
 • Bredband 1000 för 299 kr/mån i 12 mån (639 kr/mån)

TV-paket

För att hitta bästa TV-abonnemang fiber behöver du jämföra vad det är du får i de olika abonnemangen. När du ska jämföra TV-tjänster brukar paketen innehålla olika typer av kanaler med allt från ett brett utbud till mer nischade som film och serier eller sport.

En del leverantörer är flexibla och ger möjlighet att byta kanaler varje månad medan andra har fasta kanalpaket. Flera företag erbjuder även olika playtjänster i sina paket.

Allente

Allente erbjuder stora TV-paket och är populära för sitt breda utbud av sport och filmkanaler. Bland paketen kan du få allt från 19 – 75 TV-kanaler via fiber. Du kan titta när och var du vill med den smidiga Allente-appen som tar hand om all streaming.

 • TV-paket Basic 299 kr/mån: 19 kanaler
 • TV-paket Standard 399 kr/mån: 57 kanaler och streaming med SkyShowtime, Viaplay Film & Serier, National Geographic, BBC och Disney Channel
 • TV-paket Large 469 kr/mån: 65 kanaler varav åtta sportkanaler och streaming med SkyShowtime, Viaplay Film & Serier, National Geographic, BBC och Disney Channel
 • TV-paket Premium 819 kr/mån: 75 kanaler varav massor av sport via bland annat discovery+ och V sport samt streaming med discovery+, SkyShowtime, Viaplay Film & Serier, National Geographic, BBC och Disney Channel

Telenor

Telenor erbjuder fyra olika paket för Tv genom fiber där det ingår en mediahubb utan extra kostnad. Telenor Stream ingår i alla dessa paket vilket gör att du kan streama både det vanliga kanalutbudet live och även se filmer och serier. Välj själv om du vill titta i mobil, surfplatta eller på dator.

 • TV Bas 199 kr/mån i 12 mån (279 kr/mån) : 18 kanaler, 1 playtjänst
 • TV Mellan 249 kr/mån i 12 mån (399 kr/mån): 50-tal kanaler, 10-tal playtjänster, Viaplay Film & Serier
 • TV Stor 299 kr/mån i 12 mån (499 kr/mån): 50-tal kanaler, 15 playtjänster, Viaplay Film & Serier, välj mellan HBO Max eller Viaplay Medium
 • TV Premium 399 kr/mån i 12 mån (799 kr/mån): 60-tal kanaler, 15 playtjänster, HBO Max & Viaplay Total

Tele2 bredband och TV

Tele2, även tidigare känd som Com Hem när det gäller TV, erbjuder tre huvudpaket – TV Standard, TV Flexibel, och TV Premium. Deras breda utbud sträcker sig från grundläggande kanaler till premiuminnehåll.

Boxer bredband och TV

Boxer har fyra huvudpaket – Standard, Flexibel, Premium och Premium Sport. Deras erbjudanden inkluderar variationer för olika tittarpreferenser, inklusive ett särskilt paket för sportentusiaster.

Telia bredband och TV

Telia har tre TV-paket – Telia Mini, Telia Mellan, och Telia Max. Deras paket täcker allt från grundläggande kanaler till omfattande innehåll för den kräsne tittaren.

Hur tecknar jag bredband TV?

När du har tittat på de olika erbjudandena av bredband TV från olika bredbandsbolag med fiber är det viktigt att kontrollera att tjänsten är tillgänglig i ditt hem. Det är inte alla bostäder som har tillgång till fiber ännu. Om det saknas teknik för fiber som exempelvis bredbandsuttag kan du inte välja de paket som är utformade för fiber. Du kan enkelt kontrollera på leverantörens hemsida om deras bredbands- och TV-abonnemang är tillgängliga på din adress.

Du beställer sedan TV och internet via fiber genom leverantörens hemsida och du kommer enklast dit genom våra länkar och knappar. När du har fått hem den utrustning som behövs för abonnemanget, är det sedan bara att börja använda det om abonnemanget är aktiverat.

Skulle det vara TV-problem eller problem med bredbandet vänder du dig bara till leverantörens kundtjänst för att få hjälp.

Vad är playtjänster?

Playtjänster erbjuder möjligheten att titta på TV-program när det passar dig. Istället för att vara bunden till specifika sändningstider kan du välja att se program när det passar dig bäst. Många kanaler har nu omfattande programbibliotek som sträcker sig långt bakåt i tiden, vilket ger tittarna tusentals program att välja mellan.

Tekniker för bredband och TV i Sverige

Beroende på var du bor och dina preferenser kan du välja mellan olika tekniker för att få tillgång till bredband och TV:

TV via antenn

Klassisk teknik som kan vara kostnadseffektiv, men kan vara mer väderkänslig och erbjuda ett begränsat eller oändligt utbud beroende på kvalitet på antennen.

TV via coax

Används för kabel-TV och erbjuder snabb och stabil bredbandsanslutning med ett brett utbud av TV-kanaler.

TV via fiber

Den snabbaste och mest framtidssäkra tekniken för bredband och TV med höga hastigheter och mindre känslighet för väderförhållanden.

TV via satellit

Parabol TV är ett alternativ för hög bild- och ljudkvalitet med ett stort kanalutbud, men det är känsligt för väder och kräver separat bredbandsbeställning.

Vanliga frågor och svar om bredband och TV-paket

Kan man teckna både bredband och TV-abonnemang på Bredbandsbyte.se?
Ja, plattformen samlar internetleverantörer som erbjuder både bredband och TV-abonnemang via fiber och kabel-TV.

Är det billigare att ha TV-paket och bredband från samma leverantör?
Ja, vissa leverantörer erbjuder kampanjer och rabatter när du kombinerar bredband och TV-paket.

Vilken leverantör har billigast bredband och TV-paket?
Priserna varierar beroende på din adress och de olika paketen som erbjuds av leverantörerna.

Vilket TV-paket är bäst?
Det bästa TV-paketet beror på dina intressen och kanalbehov. Jämför olika paket för att hitta det mest passande för dig.

Hur snabbt bredband behövs för TV och streaming?
Bredbandshastigheten i paketet är anpassad för en bra TV-upplevelse, men välj en hastighet baserad på ditt övriga internetanvändande.

Finns det TV-abonnemang utan bindningstid?
Ja, vissa operatörer erbjuder bredband och TV-paket utan bindningstid.

En summering

Valet av bredband och TV är en viktig del av den digitala vardagen. Genom att använda jämförelsetjänster som Bredbandsval.se och förstå de olika teknikerna och paketen som erbjuds av leverantörerna, kan du skräddarsy din upplevelse och säkerställa att din hemunderhållning är på topp. Så, ge dig ut på jakten efter det perfekta bredbands- och TV-paketet för att passa just dina behov och preferenser.

Bredbandsbyte.se gör det möjligt för användare att snabbt och enkelt jämföra olika leverantörers erbjudanden och priser. Genom att ange din adress kan du få skräddarsydda resultat som passar just din plats.

Subscribe to our newsletter

Collect visitor’s submissions and store it directly in your Elementor account, or integrate your favorite marketing & CRM tools.

Do you want to boost your business today?

This is your chance to invite visitors to contact you. Tell them you’ll be happy to answer all their questions as soon as possible.

Learn how we helped 100 top brands gain success